Tsilivi Beach Hotel Zakynthos - Logo

TSILIVI BEACH HOTEL

ΖΑΚΥΝΘΟΣ

Ζάκυνθος και το φιορο του λεβαντε

TSILIVI BEACH HOTELΔυο μύθοι ακολουθούν την ονομασία της Ζακύνθου: Ο ένας προέρχεται από τους Βενετσιάνους που κατά την κυριαρχία τους στο νησί από το 1484 έως το 1797 προσέδωσαν το όνομα αυτό από την ποικιλία των λουλουδιών που υπάρχει στην περιοχή. Σύμφωνα με τον άλλο μύθο, ο Ζάκυνθος, γιος του Δαρδανού που κυβέρνησε το αρχαίο βασίλειο της Φραιίας ήταν και ο πρώτος κάτοικος του νησιού.

Η Ζάκυνθος είναι ένα νησί που θα σας κόψει την ανάσα με τις πολλές και διαφορετικές παραλίες: αμμώδεις, σε απόμερους ορμίσκους, με μπλε κρυστάλλινα νερά, ήσυχες με διαυγή νερά που συνδυάζουν άμμο και βότσαλο καθώς και ακόμη πιο «άγριες».

BEST OF

Ναυάγιο: η περίφημη, διεθνώς, εξωτική παραλία με την ολόλευκη άμμο και τα πράσινα-τιρκουάζ νερά.

Μαραθονήσι και Γέρακας: όπου μπορείτε να πάτε με γυάλινο σκάφος για να απολαύσετε τις χελώνες.

Βασιλικός: μια καταπράσινη όαση με αμμώδη θάλασσα, ιδανική για τα παιδιά.

Μπόχαλη: για να θαυμάσετε την υπέροχη και ρομαντική θέα της πόλης, μέρα και
νύχτα.

Πόρτο Λιμνιώνας: ένα υπέροχο σκηνικό με βράχια και σπηλιές.

Καλαμάκι: η συνέχεια της παραλίας του Λαγανά, όπου γεννά τα αυγά της η Καρέτα
Καρέτα

Ξύγκια: η παραλία με τα καταγάλανα ιαματικά νερά

Λίμνη Κερίου: με δέντρα που δροσίζουν την παραμονή στην υπέροχη παραλία
Μαραθιά, ήσυχη και ερημική

Μακρύς Γιαλός: μικρή γραφική παραλία σε έναν κολπίσκο με θέα απόκρημνους
βράχους

Βροντόνερο: ένα μέρος για τους πιο τολμηρούς καθώς το προτιμούν οι γυμνιστές

επίσκεψη στο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Ζακύνθου

Οσο δε για το σήμα κατατεθέν; Τι να πει κανείς για τα πιο γλυκά θαλάσσια πλάσματα, τις περίφημες θαλάσσιες χελώνες Caretta Caretta και τις μεσογειακές φώκιες Monachus Monachus που προτιμούν τη Ζάκυνθο για τις βόλτες τους! Το μόνο που μένει είναι να συνεχίζεται με αμείωτη προσπάθεια η μάχη για την προστασία τους.

TOP SECRETS

Ο πλούσιος πολιτιστικός και εκκλησιαστικός πλούτος, τα γραφικά χωριά με πέτρινα παραδοσιακά σπίτια και οι εναλλαγές του σκηνικού της φύσης προσφέρουν στον επισκέπτη εκπλήξεις μοναδικές που θα καταστήσουν τις διακοπές του στη Ζάκυνθο αξέχαστες!

Βόλτα στον γραφικό Αγ. Λέοντα και βουτιές από τα βράχια στο Πόρτο Ρόξα και τον Λιμνιώνα.

Ηλιοβασίλεμα στον Φάρο του Κεριού, στο νοτιότερο άκρο του νησιού – η πιο
μαγευτική γωνιά της Μεσογείου.

Η γιορτή για τον Πολιούχο του νησιού, Αγ. Διονύσιο, στις 24 Αυγούστου με
εντυπωσιακές εκδηλώσεις και ένα μοναδικό πανηγύρι

Γκιόστρα: αναβίωση ενός από τα παλιότερα δρώμενα του ζακυνθινού καρναβαλιού. Μαζί με τους χορούς και τις «ομιλίες», έφιπποι αγώνες λάμβαναν χώρα με έπαθλο  το αργυρό σπαθί για τον πρώτο και ένα ζευγάρι ασημένια σπιρούνια για τον δεύτερο αλλά και για την τιμή της γυναίκας προς χάριν της οποίας αγωνίζονταν. Προσκεκλημένοι από διάφορες περιοχές της Ευρώπης έρχονται στη Ζάκυνθο για να
συμμετάσχουν!

Κορακονήσι: για τους λάτρεις της πεζοπορίας και της άγριας ομορφιάς στο δυτικό μέρος του νησιού, ένα μοναδικό μνημείο της φύσης.

Καμπί ή Σχίζα: ένα ακρωτήρι κρεμασμένο πάνω από τη θάλασσα με απίστευτη θέα και ονειρεμένο ηλιοβασίλεμα.

Τοπικά προϊόντα: ζακυνθινή κουζίνα: από το μαντολάτο (βενετσιάνικο γλύκισμα) στο στιφάδο χωρίς κρεμμύδι και τη σοφιγαδούρα (ζακυνθινό κοκκινιστό) στις φριτούρες (σιμιγδαλένιες τηγανίτες) θα απολαύσετε μοναδική κουζίνα σε ένα νησί πλούσιο σε λάδι και σταφίδα (εξού και μοναδικά κρασιά).

Ένα βενετσιάνικο ενετικό φρούριο ήσυχο και σκιερό, γεμάτο πεύκα, βρίσκεται ψηλά πάνω από την πόλη της Ζακύνθου σε απόσταση μόλις 2,5 χλμ., όπου σύμφωνα με γραπτές μαρτυρίες υπήρχαν τα τείχη της Αρχαίας Ακρόπολης (Ψωφίδας).

Spot the culture

Βυζαντινό Μουσείο: Επισκεφθείτε το κτίριο με τα δυο επίπεδα εκκλησιαστικής τέχνης τα οποία έχουν διασωθεί. Το πανέμορφο αυτό κτίσμα δεσπόζει στην κεντρική πλατεία χαρίζοντάς της ιδιαίτερη αίγλη. Μέσα στο εσωτερικό του, η Μονή του Αγίου Ανδρέα του 16ου αιώνα αναπαράγεται περίτεχνα για να στεγάσει τις ανακαινισμένες τοιχογραφίες.

Μουσείο του Σολωμού: Το μουσείο στεγάζει τα αναμνηστικά και τα αρχεία του Διονύσιου Σολωμού (1798-1857), ο οποίος γεννήθηκε στη Ζάκυνθο και θεωρείται ο πατέρας της σύγχρονης ελληνικής ποίησης. Ο ύμνος του στην Ελευθερία έγινε ο Ελληνικός Εθνικός Ύμνος.

Εκκλησία του Αγ. Διονυσίου: Από τα μεγαλύτερα ορθόδοξα προσκυνήματα στο Ιόνιο, συγκεντρώνει πλήθη πιστών όλο τον χρόνο. Το εκκλησιαστικό της μουσείο περιέχει εκπληκτικά έργα και τοιχογραφίες. Ο μεγαλοπρεπέστατος ναός θεμελιώθηκε το 1926 σε σχέδια του Α. Ορλάνδου